For Your Eyes Only part XXXIII

The greatest college tradition of all time


Road Trip

Uit: 2000, USA
Regie: Todd Phillips  (Starsky & Hutch)
Met: Tom Green, Breckin Meyer, Seann William Scott, Fred Ward, Andy Dick, Amy Smart, DJ QuallsLePaulski

Een van de meest beruchte documentaires van de jaren 90 gaat over de laatste periode in het leven van GG Allin. Hij was een artiest zonder gelijke en een van de minst getalenteerde popmuzikanten. Zijn roem is uitsluitend aan shock value te danken. Optredens vol met braaksel en uitwerpselen zorgden ervoor dat hij vaak nog voor hij het podium opkwam in de boeien werd geslagen. Voor de mensen die het willen meemaken is het wachten totdat bijvoorbeeld Vera in Groningen besluit dit te vertonen, want op televisie zal dit niet gauw te bewonderen zijn. De regisseur van deze opmerkelijke film is Todd Phillips. Hij werd destijds geprezen om zijn docu, waarbij het het afzien van een moraliserend vingertje opvalt. Vier jaar na zijn opvallende debuut heeft Phillips een zo mogelijk nog obscuurdere documentaire afgeleverd genaamd Frat House, waarin op niets verhullende wijze de leefwijze van een paar eerstejaars studenten uit de doeken wordt gedaan.


Blijkbaar heeft Phillips zijn eerste twee werken als voorstudie gebruikt voor zijn speelfilmdebuut Road Trip. Deze infantiele tienerkomedie verhaalt over onsmakelijke eerstejaars studenten die een reis door Amerika aanvangen om een brief van een van hen naar zijn vriendin te onderscheppen. De vier jongens beleven het nodige onderweg, zoals je mag verwachten van een roadmovie. VW en LePaulski worden wederom geconfronteerd met de kop van Seann William Scott (Final Destination en American Pie) die hier het gebrek aan chemie tussen de vier jongens ook niet kan redden. Het einde is niet zozeer verrassend alswel lullig. Verder weinig geslaagde grappen, maar de film telt wel een subliem schrikeffect.


LePaulski geeftVW

LePaulski en ik vonden het tijd worden om weer eens wat bioscooppulp aan het lijstje toe te voegen. Dat is ons aardig gelukt. Road Trip is de nieuwste in een lange rij van Amerikaanse tienerkomedies. De, aan Ithaca (college) studerende, hoofdpersoon heeft een wilde avond met een medestudente. Niets aan de hand zou je zeggen. Maar per ongeluk wordt de videoband waar alles op is vastgelegd naar zijn vriendin (die een paar staten verderop studeert) gestuurd. Met drie vrienden reist hij per auto af om de videoband te onderscheppen voor zij het uit haar brievenbus kan halen. Uiteraard worden onderweg de dolste avonturen beleefd en komt aan het eind alles weer goed. Road Trip is een zeer matige komedie geworden met een paar aardige grappen. Het grootste deel van de humor is gebaseerd op het feit dat verwijzingen naar sex, bloot, geslachtsdelen en nog eens sex erg grappig zijn. De grootste naam in deze film vol onbekende tieners is Tom Green, een MTV talkshowhost, die een enorme Hans Worst speelt en als verteller van het verhaal fungeert. En meer valt er eigenlijk niet over te vertellen. Als je het grootste deel van het filmaanbod al hebt gezien, sla deze dan ajb over en pak thuis een lekker boek uit de kast. Tenzij je elke week een stukje over films schrijft.


VW geeft *jouw meningGezien: 21-9-2000

My my, hey hey,

gaan die VW en Lepaulski het nooit afleren met die ranzig platte Hollywoodfilms? De tijd zal het leren. Op zich deden wij (inmiddels twee weken terug) een stap in de goede richting door na het zien van de onderbeschreven Hollywoodtrash de borrelavond van de Nederlandse filmpers op het Nederlands Film Festival te crashen. Opmerkelijk genoeg waren VW & LePaulski niet uitgenodigd op deze invitation-only. Misschien ons ooit te kritisch uitgelaten over het vaderlands product? Desondanks zijn we toch naar binnengeslopen in de feesttent op de Neude. Maar ondanks de drukte en de aanwezigheid van filmguru HB viel er niet veel te beleven. LePaulski, die het al de hele avond op de heupen had, voelde zich weinig op zijn gemak waardoor de avond maar werd afgesloten in het nabijgelegen Neutje. Onze website is inmiddels aan haar vierde of vijfde adres toe maar het ziet er naar uit dat ze er voorlopig blijft wonen: www.vwlepaulski.f2s.com
Voor wie nog interesse heeft in de American Psycho recensie die kan ook daar terecht.

LePaulski, wordt het goud zilver of brons?Home