For Your Eyes Only part CXLI

Grab life by the ball.


Dodgeball: A true underdog story

Uit: 2004, USA
Regie: Rawson Marshall Thurber
Met: Vince Vaughn, Christine Taylor, Ben Stiller, Rip Torn, Justin Long, Stephen Root, Alan Tudyk, Gary Cole, Jason Bateman, Hank Azaria

Synopsis: Om zijn sportschool open te houden doet Peter La Fleur (Vaughn) noodgedwongen mee aan het trefbaltoernooi in Las Vegas waar $50.000 te verdienen valt.VW

Na Starsky and Hutch weer een project met Vaughn en Stiller dat er op het bierviltje waarschijnlijk beter uitzag dan de wat vlakke vertoning op het witte doek. Dodgeball draait om twee filmwaarheden:
1) het is leuk om Ben Stiller te zien in de rol van opgefokte loser;
   (zie ook Stiller's gehele oeuvre)
2) het is leuk om te kijken naar een man die keihard met een bal in zijn noten wordt geraakt.
   (zie The Simpsons, episode: A Star is Burns: "But the ball and the groin, it works on so many levels!").


Dit zijn dan ook de enige leuke grappen die de gehele film worden uitgemolken. Opvallend is het vlakke optreden van Vaughn die een goede imitatie van Tom Hanks ten beste geeft maar volledig debet blijft aan alles wat leuk is aan deze film. Rip Torn is nog wel te genieten als ijzervretende, aan de rolstoel gekluisterde Dodgeball-legende Patches O'Houlihan. Dodgeball krijgt ongetwijfeld de stem van Homer Simpson maar bij de volgende poging graag meer grappen dan er op een bierviltje passen voor de overige liefhebbers van leedvermaak.


VW geeft *Ĺjouw meningGezien: 25-09-2004

Beste Mailringer,

behoorlijk hersteld van allerlei kwaaltjes doen we weer een poging enige regelmaat in deze mailing te bouwen. De afgelopen weken hebben we natuurlijk wel de bios bezocht, er is nog wat oude meuk die jullie te goed houden. Eerst maar eens de nieuwe meuk en toekomstige meuk (van JB, Man on Fire komt hier pas 18 november uit).
Helemaal virusvrij ben ik overigens nog niet. Ik heb een ware DVD-epidemie geconstateerd in huize VW. De planken zijn te kort en kasten te klein geworden. Om het niet uit de hand te laten lopen, koop ik alleen interessante titels met een maximumprijs van tien euro. Met behulp van de Free Record Shop en www.play.com groeit de collectie dan altijd nog in angstaanjagend tempo. Maar sinds LePaulski me heeft gewezen op de aanbiedingen op de Koreaanse site www.koreandvds.com is de beer helemaal los. In een soort garage-sale wordt een breed scala aan interessante DVD's aangeboden voor $3 per stuk. Dit zijn speciaal voor de Koreaanse markt geperste (legale) kopieŽn van regio 1 en 2 DVD's. Altijd al eens die oude Chaplin's willen terugzien of willen beginnen aan Renoir of benieuwd naar Verhoeven's commentaar track van Total Recall? - Voor drie tot zes dollar ben je klaar in Korea. Dat is onder de gemiddelde verhuurprijzen.

JB, Jij Steelt toch ook Geen Films?Home