For Your Eyes Only part CXXVIII

Brothers stick together


Stuck On You

Uit: 2003, USA
Regie: Bobby & Peter Farrelly
Met: Matt Damon, Greg Kinnear, Eva Mendes, Wen Yann Shih, Seymour Cassel, Cher, Meryl Streep

Synopsis: Siamese tweeling in klein dorpje besluit naar Hollywood te vertrekken zodat een van hen kan proberen het als acteur te maken.JB

Het is weer Farrelly-tijd en dat wordt dus lachen, zou je denken. Met films als There's Something About Mary, Me, Myself and Irene en Shallow Hal hebben de Farrelly broertjes bewezen met het humorgenre door grenzen te kunnen gaan in het preutse en correcte Hollywood. Ditmaal moet de Siamese tweeling eraan geloven als onderwerp van hun grappen, gespeeld door Matt Damon en Greg Kinnear (o.a. As Good As It Gets en Auto Focus). Ongetwijfeld hebben de broertjes dit script bedacht met een knipoog naar zichzelf als onafscheidelijke twee-eenheid in de filmwereld.


Na een paar goede begingrappen in het kleine plaatsje waar ze wonen en in de hamburgertent waar de tweeling als kok werkt, begin je te vrezen dat de broertjes al wel heel snel door hun stof heen zijn, en dat de film eigenlijk maar om n grap draait. De humordichtheid wordt minder en minder, en de ongeloofwaardigheid van hun medische toestand begint wat te irriteren. Tot het moment dat ze naar Hollywood gaan, en zich een heel vers reservoir aan grapmogelijkheden aanbiedt, als Kinnear het als acteur probeert te maken en Damon de liefde van z'n leven ontmoet. De slapstick is weer ouderwets leuk en uiteindelijk wordt het dus toch nog een geslaagde Farrelly bros film, alhoewel het misschien wel een half uurtje korter had gekund. Ook zijn er nog leuke rolletjes voor Cher en Meryl Streep. Verder kun je er weinig over zeggen: het is surrealistisch loltrappen met een handicap en dat kun je wel aan de broertjes over laten.


JB geeft **jouw meningGezien:

Filmbroeders en -zusters,

Dit keer maar eens een dubbel van mijn kant, beide komedies, beide Hollywood, beide met een soortement van vierhoeksrelatie. Ook vielen beide films niet in de prijzen bij de oscars (Diane Keaton was nog wel genomineerd), die trouwens compleet aan me voorbij zijn gegaan. En van de offers van het wonen op een zandplaat.

JBHome