For Your Eyes Only part CXXVIII


Something's Gotta Give

Uit: 2003, USA
Regie: Nancy Meyers
Met: Jack Nicholson, Diane Keaton, Frances McDormand, Keanu Reeves, Amanda Peet, Jon Favreau

Synopsis: Oude rokkejager Nicholson met voorliefde voor jonge meisjes en een hartprobleem ontmoet de moeder van zijn nieuwste vriendin, terwijl de jonge dokter die hem behandelt ook gevoelens voor deze oudere vrouw ontwikkelt.JB

Laat ik eerlijk zijn: romantische komedies zijn doorgaans niet aan mij besteed. De grappen zijn vaak te flauw, de romantiek te zoet en het einde laat zich even makkelijk raden als een boeketreeks. Maar als Nicholson meedoet word je toch nieuwsgierig, hoewel het ook helemaal verkeerd kan uitpakken zoals in Anger Management. Ook wilde ik Diane Keaton na lange tijd afwezigheid van het grote doek wel weer eens in actie zien. Net als in Stuck On You heeft deze komedie eveneens een rariteit als thema: relaties tussen mensen met een extreem leeftijdsverschil. Voordeel is ook hier dat zich een hele rij grappen zich bijna automatisch aandienen (hartaanval bij te veel opwinding, viagra, onsmakelijk bloot, etc).


Something's Gotta Give is een echte acteursfilm geworden, wat ook bijna niet anders kan met dit groepje acteurs en actrices. Zelfs Keanu Reeves, doorgaans een beetje beschimpt om zijn beperkte acteertalenten, weet zich als 'Mr. perfect arts met diepe stem' goed staande te houden tussen het acteergeweld van Keaton en Nicholson. Apart vermeld dient te worden Frances McDormand, die ik werkelijk nog nooit een matige acteerprestatie heb zien afgeven.


Het verhaal is best onderhoudend, al zijn sommige situaties wel erg breed uitgemeten en zijn de wendingen misschien wat te talrijk, en had ook hier wel 15-30 minuten van de lengte afgemogen. Het einde laat zich uiteraard raden, maar de weg ernaartoe is de moeite waard. Sommige situaties zijn ronduit hilarisch, zoals de reactie van Nicholson wanneer hij per ongeluk Keaton naakt ziet, en speciaal voor de Westerlingen op Curaçao was de volgende uitspraak van Nicholson wel erg op de zere plek: "After 6 hours I realised that wasting away on a tropical island in the Caribbean was not the answer to my problems". Food for thought mijnerzijds.


JB geeft ***jouw meningGezien:Home