Gesproken: 23-12-1999

Coversation Topics met VW & LePaulski

Erik (VW): Tjesus, LePaulski, het is al negen uur, man. Paul (LeP): Kwartiertje te laat, ik heb lopen rennen hoor. Wat heb je trouwens voor een kut- tafeltje genomen, midden in de loop van de deur. VW: Het is donderdagavond 21:00 uur in 't Hoogt. Ik heb moeten knokken voor elke stoel, voor elke vierkante decameter! LeP: Jij hebt al een biertje, dan neem ik nog even een cappucino. VW: Hey, ik heb trouwens het probleem voor deze week al opgelost, we gaan gewoon naar Sixth Sense, die gaat vanavond in premiere. Klaar. LeP: Ai....ja....uhm, ik heb eigenlijk al afgesproken met een collega om daar heen te gaan. Doe ik normaal nooit hoor, van te voren plannen... Hey! Opposite of Sex draait gewoon weer dagelijks, dat heb ik nog nooit meegemaakt, terug uit de 'nacht-'. Maar die heb jij natuurlijk net afgelopen zaterdag-nacht gezien... VW: Er is dus geen uitweg meer. Vanavond gaan we hoe dan ook naar een kutfilm. Laten we dan maar een leuke kutfilm uitzoeken. LeP: Ja, dat wordt Bowfinger. VW: Is dat wel een goed idee? Kan een grote knauw geven aan Murphy's en Martin's imago. LeP: Ja, die moeten we zien. Het was al een tip van Jan toen we in de States zaten. VW: Okay, Bowfinger it is. Drink die cappucino op want hij begint over twee minuten en we moeten er nog helemaal heenlopen, kaartjes kopen en al die shit. LeP: Relax, die lading reclame en trailers kan ik wel missen.

[Onderweg naar Hoog Catherijne]

VW: Hey, waar lopen we nou eigenlijk heen? Was het niet in Rembrandt? LeP: Shit, heb je dat gelezen?... Nee het was in Catherijne ik weet het zeker.

[Aan de kassa van Hoog Catherijne]

LeP: Mag ik twee kaartjes voor Bowfinger? Cassiere: Maar die draait hier helemaal niet. LeP: Wt? Waar draait ie dan? Ooh, ik zie het al...Rembrandt. Wat moeten we dan, er draaien hier alleen maar kutfilms! Cassiere: Ja, dit is nu eenmaal Hoog Catherijne. LeP: Potdorie, nou ja, twee maal Bond dan maar.

[Na afloop van de film, Hoog Catherijne weer uitlopend]

LeP: Dun-dudun-daadundundun...dun-dudun-daadundundun...TATAAA!!

[LeP, met gespreide benen lichtjes door de knieen gezakt, richt met gespannen duim zijn vingers, door de andere hand ondersteund, op VW]

LeP: Jaa, Bond, dat was altijd feest vroeger bij ons. VW: Ik was ook een redelijke fan maar vraag me af waar ik nu sta. Wat deed die onderzeeer ook op eens in die film? LeP: Kweenie, ze hadden er vast nog eentje van liggen.

LeP: JIEIEHAAA!

[Met een wel-getimede, strakke, hoge karate-kick, die vlak voor VW's neus eindigt, zet LeP zijn woorden kracht bij]filmrecensie home